28 Kasım 2015 Cumartesi

Tavuklu Zarf Böreği Tarifi

Tavuklu Zarf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

3 adet yufka.

Sosu İçin:

3 adet yumurta,1 çay bardağı sıvı yağı,1 çay bardağı tavuk suyu.

İçi İçin:

1 adet tavuk göğsü,100 gr ceviz içi,Tuz,Karabiber.

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı,Çörek otu.

Tavuklu Zarf Böreği Yapılışı

İçi için; tavuk göğsünü haşlayıp soğuduktan sonra didelim.

Bir kaba tavuk etini, ceviz içini, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştıralım.

Sosu için; geniş bir kaseye yumurtaları, sıvı yağı ve tavuk suyunu koyup iyice çırpalım.

İlk yufkayı tezgaha yayalım.

Üzerine sostan sürüp üzerine ikinci yufkayı serelim.

Sonra tekrar sostan sürüp üçüncü yufkayı üzerine serelim.

Üçüncü yufkanın üzerine de sostan sürüp yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp kare şekline getirelim.

Hazırladığımız tavuklu harcı kare şekline getirdiğimiz yufkanın üzerine serelim.

Daha sonra karşılıklı 4 köşeyi üst üste getirerek resimdeki gibi zarf şekline getirelim.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.

Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.

Bu güzel Tavuklu Zarf Böreği Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder