29 Kasım 2015 Pazar

Kasede Patatesli Börek Tarifi

Kasede Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

6 adet yufka (1 paket).

Sosu İçin:

1 su bardağı sıvı yağı,1 su bardağı su.

İçi İçin:

5-6 adet patates,1 adet soğan,2-3 adet yeşil biber (isteğe bağlı),Yarım çay bardağı kadar sıvı yağı,1 tatlı kaşığı nane,1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,1 tatlı kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı tuz,1 tutam maydanoz (isteğe bağlı).

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı,2 yemek kaşığı sıvı yağı.

Kasede Patatesli Börek Yapılışı

Sosu için; bir kaseye sıvı yağı ve suyu koyup karıştıralım.

İçi için; patatesleri haşlayıp rendeleyelim veya küçük küçük doğrayalım.

Bir kaba patatesleri, ince ince doğradığımız soğanı, biberleri, baharatları, tuzu ve sıvı yağı ilave edip iyice karıştıralım.

Yufkayı düz bir zemine serelim ve dört parçaya bölelim.

Dörde böldüğümüz yufkanın 1 parçasının her yerine sostan sürelim.

Kasenin içine yufkayı alt kısmı biraz kalın olacak şekilde resimdeki gibi pileli yerleştirelim.

Yufkanın üzerine patates harçtan koyup patatesli harç görünmeyecek şekilde yufkayı kapatalım.

Sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaseyi ters çevirelim.

Üzeri için; yumurtanın sarısı ile sıvı yağı iyice karıştıralım.

Sonra yumurtalı karışımı böreklerin üzerine sürüp susam ve çörek otu serpelim.

Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri altın sarısı renk alana kadar pişirelim.

Sıcak sıcak tüketelim.

İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır bir börek tarifi.

Toplam 24 adet Kasede Patatesli Böreğimiz çıktı.

Bu harika Kasede Patatesli Börek Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder