27 Kasım 2015 Cuma

Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

500 gr dana ciğeri,4 adet orta boy patates.

Ciğeri Bulamak İçin:

4 yemek kaşığı un,1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı tuz.

Soğan Salatası İçin:

1 çay kaşığı silme tuz,3 çay kaşığı sumak,10-12 dal maydanoz,1 adet kuru soğan.

Kızartmak İçin:

Sıvı yağı.

Arnavut Ciğeri Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyup küçük küçük küp şeklinde doğrayalım.

Bol su da yıkayıp suyunu süzelim ve tuzlayalım.

Patatesleri kızgın sıvı yağda kızartalım ve havlu kağıt üzerine alalım.

Soğanı ince ince yarım ay şeklinde doğrayalım.

Soğanın üzerine tuz serpelim ve elimizle ovalım. (soğanın açısının çıkması için)

Ardından bol sudan geçirip suyunu sıkalım.

Maydanozları ince ince doğrayıp soğanların üzerine ilave edelim.

Sonra içine sumağı, tuzu, zeytin yağını ve biraz da limon suyunu ilave edip karıştıralım.

Ciğerin zarını çıkarıp küp küp doğrayalım. (kasapta bu şekilde hazır da satılabiliyor)

Bir kaba unu, pul biberi ve tuzu koyup harmanlayalım.

Üzerine doğradığımız ciğerleri ilave edip una bulayalım.

Ciğerleri süzgece alıp fazla undan arındıralım. (una buladıktan sonra bekletmeden hemen kızartın)

Daha sonra ciğerleri kızgın sıvı yağda 1-2 dakika kızartalım. (çok çabuk pişiyor fazla bekletmeyelim)

Servis tabağına önce soğan salatasını yerleştirelim.

Salatanın üzerine patatesleri döküp yayalım.

Patateslerin üzerine ise ciğeri döküp sıcak sıcak servis yapın.

Bu güzel Arnavut Ciğeri Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder