27 Kasım 2015 Cuma

Kremalı Kek Tarifi

Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin:

2 adet yumurta,1,5 türk kahvesi fincanı şeker,1,5 türk kahvesi fincanı süt,1 türk kahvesi fincanı sıvı yağı,1,5 yemek kaşığı kakao,1 su bardağı un,Yarım paket kabartma tozu (5 gr).

Kreması İçin:

200 ml krema (1 paket),1 paket toz krem şanti,1-2 yemek kaşığı süt.

Kremalı Kek Yapılışı

Kreması için; bir kaba kremayı, toz halinde krem şantiyi ve sütü koyalım.

Mikserin yüksek devrinde koyulaşana kadar karıştırıp buzdolabına kaldıralım.

Keki için; bir kaba yumurta ve şekeri koyup köpük köpük olana kadar çırpalım.

Üzerine sıvı yağı, sütü, kakaoyu ve kabartma tuzunu ilave edip iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip karıştıralım. Akışkan bir hamurumuz olacak.

Verilen un miktarı dışında kesinlikle un ilavesi yapmayınız. Kekiniz sert olur.

Yağlı kağıt serili tepsiye kek hamurunu döküp eşit şekilde yayalım.

Önceden ısıtılmış 180° fırında 14-15 dakika pişirelim.

7 ci dakika da kekin ortasının kabarmaması için fırının kapağını açıp kapatalım.

Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine yağlı kağıt serip elimizle kekin her yerini düzleyelim.

Kekimizi soğuduktan sonra eşit şekilde dilimleyelim.

3 kek diliminin arasına hazırladığımız kremadan sürelim ve üst üste yerleştirelim.

En üstüne krema sürelim.

Kremalı Kekimizin üzerini benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyelim.

Kekimizi buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapalım.

Kekimiz yumuşacık puf puf oluyor.

Keki dilimlediğimde 12 adet kek dilimi elde ettim.

Üst üste 3 adet kek dilimi yerleştirdim.

Toplam 4 adet Kremalı Kekimiz oldu.

Bu harika Kremalı Kek Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder