30 Kasım 2015 Pazartesi

Kuru Meyveli Cevizli Kek Tarifi

Kuru Meyveli Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Dikdörtgen Borcam İçin:

4 adet yumurta,1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker,1 su bardağı süt,1 su bardağı sıvı yağı,Yarım su bardağı su,1,5 paket kabartma tozu (15 gr),1 paket vanilya (5 gr),100 gr kuru meyve (1 çay bardağı civarında),1 çay bardağı civarında kırılmış ceviz,2,5 su bardağı un.

Kuru Meyveli Cevizli Kek Yapılışı

Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser ile 5 dakika kadar çırpalım.

Üzerine sütü, yağı ve suyu ilave edip çırpalım.

Sonra elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip çırpalım. (kek hamurumuz normalden bir tık daha katı olmalı kuru meyvelerin dibe çökmemesi için)

Kuru meyveleri çok az su kullanarak nemlendirelim.

Kuru meyvelerin üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edelim.

Unun kuru meyvelerin üzerine yapışması için iyice harmanlayalım. (böylece kuru meyvelerimiz dibe çökmeyecek)

Kek hamurunun içine unladığımız kuru meyveleri ilave edip karıştıralım.

Hafif yağlanmış dikdörtgen borcama kek hamurunu döküp eşit yayılması için düz zemine 2-3 kez vuralım.

Hamurun üzerine kırılmış cevizi eşit şekilde yayalım.

Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 0 dakika pişirelim.

Fırını kapatınca keki fırının içinde biraz bekletelim ki içini çeksin.

Soğuyan kekimizi dilimleyip servis tabağına alalım.

Bu harika Kuru Meyveli Cevizli Kek Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder