30 Kasım 2015 Pazartesi

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Tarifi

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

24 adet baklavalık yufka.

Sosu İçin:

2 adet yumurta,1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvı yağı.

İçi İçin:

500 gr beyaz peynir,1 adet küçük boy soğan,1 adet küçük boy domates,1-2 adet biber,1 tutam maydanoz.

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Yapılışı

İçi için; soğanı, domatesi, biberi ve maydanozu minik minik doğrayalım.

Sonra bir kaba alalım.

Üzerine beyaz peyniri ufalayalım ve karıştıralım.

Sosu için; geniş bir kaseye yumurtaları, sütü ve sıvı yağı koyup iyice çırpalım.

1 adet baklavalık yufkayı düz zemin üzerine serelim ve üzerine 1 yemek kaşığı sostan fırça yardımı ile sürelim.

Üzerine 2 ci yufkayı serip sostan sürelim.

Sonra üzerine 3 cü yufkayı serip yufkanın kenarına resimdeki gibi iç harçtan koyalım. (3 cü yufkanın üzerine sos sürmüyoruz)

Daha sonra rulo şeklinde saralım ve rulonun sonuna sos sürüp yufkayı yapıştıralım.

Yağlı kağıt serili tepsiye hazırladığımız böreği yerleştirelim.

Yufkaların tamamı bitene kadar 3 kat olacak şekilde aynı işlemi tekrarlayalım.

Kalan sosu böreklerin üzerine sürelim.

Börekleri 3 eşit parçaya bölelim.

Böreklerin üzerine çörek otu ve susam serpelim.

Önceden ısıtılmış 200° fırında börekler altın rengini alana kadar pişirelim.

Çıtır çıtır böreklerimiz servise hazır.

Not: Ölçüler dikdörtgen borcam içindir. Borcama 8 adet rulo sığıyor. 2 borcam böreğimiz oluyor.

Bu harika Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder