28 Kasım 2015 Cumartesi

Tavada Peynirli Gül Böreği Tarifi

Tavada Peynirli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yufka.

İçi İçin:

Beyaz peynir (yarım kalıba yakın),Çeyrek demet maydanoz.

Sosu İçin:

1 adet yumurta,1 çay bardağı sıvı yağı,1 çay bardağı maden suyu.

Tavada Peynirli Gül Böreği Yapılışı

İçi için; maydanozu ince ince doğrayıp bir kaba alalım.

Üzerine peyniri ilave dip iyice karıştıralım.

Sosu için; geniş bir kaseye yumurtayı, sıvı yağı ve maden suyunu koyup iyice çırpalım.

Düz bir zemin üzerine 1 adet yufkayı serelim.

Yufkanın üzerine fırça ile sostan sürelim.

Sonra yufkayı 2 parçaya bölelim. (toplam 4 adet üçgen elde etmiş olacağız)

Daha sonra yufkanın geniş kısımlarına peynirli harçtan yerleştirelim.

Yufkaları rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırarak gül şekli verelim.

Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım.

Hazırladığımız peynirli gül börekleri yağsız teflon tavaya yerleştirelim.

Üzerlerine fırça ile sostan sürelim.

Kısık ateşte ara ara çevirerek börekleri arkalı önlü pişirelim.

Not: Yumuşacık ve lezzetli bir tarif. Aniden gelen misafirler için kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik bir börek tarifi.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder