28 Kasım 2015 Cumartesi

Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

 Tabanı İçin:

16 adet negro veya oreo kakaolu bisküvi,1 yemek kaşığı tereyağı.

İç Dolgusu İçin:

2 adet ufak boy yumurta,1 çay bardağı şeker,1 paket labne peyniri (200gr),Yarım su bardağı süzme katı yoğurt,1 yemek kaşığı tepeleme un,1 yemek kaşığı nişasta.

Üzeri İçin:

100 ml süt kreması,120 gr bitter çikolata (1,5 paket),1 tatlı kaşığı tereyağı,40 gr bitter çikolata rendesi.

Çikolatalı Cheesecake Yapılışı

Bisküviden 3 adet ayıralım.

Kalan bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekelim.

Un haline getirdiğimiz bisküvilerin içine tereyağını ilave edip tekrar robotta çekelim.

En ufak boyundan kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayalım.

Üzerine hazırladığımız bisküvili karışımı döküp kalıbın tabanına elimizle bastırarak eşit şekilde yayalım.

Buzdolabına kaldırıp 20 dakika bekletelim.

İç dolgusu için; bir kaba labne peyniri koyalım.

Üzerine azar azar şekeri ilave edip krema haline gelene kadar çırpalım.

Yumurtaları teker teker ilave edip az aralıklarla çırpalım.

Sonra yoğurdu ilave edip biraz daha karıştıralım.

Daha sonra unu ve nişastayı ilave edip hafifçe karıştıralım. (çok karıştırmıyoruz)

Son olarak içine ayırdığımız 3 adet bisküviyi iri iri kırıp ilave edelim ve karıştıralım.

Buzdolabında soğuttuğumuz taban hamurunun üzerine dökelim ve eşit yayılması için tezgaha 2-3 kez vuralım.

Üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kürdan ile patlatalım.

Önceden ısıtılmış 165° fırında 30 dakika kadar ortası hafif sallanacak şekilde pişirelim.

Üzerinin çatlamaması için ısıya dayanıklı bir kabın yarısına kadar su doldurup fırına koyalım.

Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra bıçak ile kelepçeli kalıptan ayıralım ve soğumaya bırakalım.

Soğuyunca kelepçesini tekrar takıp buzdolabına kaldıralım ve en az 5 saat buzdolabında bekletelim.

Üst sosu için; kremayı cezvede ısıtalım. (kesinlikle kaynatmıyoruz)

Isınan kremanın içine tereyağını ve 120 gr bitter çikolatayı kırıp ilave edelim.

Sürekli karıştırarak eritip soğumaya bırakalım.

Soğuyan çikolatalı sosu kekin üzerine döküp eşit şekilde yayalım ve tekrar buzdolabına kaldırıp 1 saat daha buzdolabında bekletelim.

Süre sonunda cheesecakemizin üzerine bitter çikolata rendesini serpelim.

Not: Servis esnasında keserken bıçağı sıcak suya sokup çıkarın. Bu şekilde çikolatalı cheesecakeyi keserseniz daha düzgün şekilde kesilir. Her seferinde bıçağı havlu kağıtla temizlemeniz gerekir.

Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

Bu harika Çikolatalı Cheesecake Tarifi için Fulyalı Tariflere teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder