30 Kasım 2015 Pazartesi

Buzluk Böreği Tarifi

Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yufka.

İçi İçin:

4 adet haşlanmış patates,1 su bardağı kaşar rendesi,Karabiber,Pul biber,Tuz.

Yufkaların Üzerine Sürmek İçin:

150 gr erimiş margarin,1 çay bardağı sıvı yağı.

Buzluk Böreği Yapılışı

Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.

Üzerine kaşar rendesini, baharatları ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.

Margarini eritip sıvı yağı ile karıştıralım.

1 adet yufkayı tezgaha serelim ve tereyağlı karışımı her yerine sürelim.

Sonra yufkanın üzerine patatesli harçtan serpelim.

Üzerine 2. yufkayı serelim.

Yufkalar bitene kadar sıra ile aynı işlemi yapalım.

Yufkaların tamamını hazırladıktan sonra kenarlarını katlayıp sıkıca rulo şeklinde saralım.

Daha sonra streç filme sarıp buzluğa koyalım.

Buzluktan çıkarınca 1 cm kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Buzluk Böreklerin üzerine yumurtanın sarısını sürelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.

Bu nefis Buzluk Böreği Tarifi için Aylinden Denemeler‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder