29 Kasım 2015 Pazar

Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi

Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı ılık süt,1 çay bardağı sıvı yağı,2 paket instant maya (20 gr),1 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz,2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine),Aldığı kadar un.

İçi İçin:

4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi,İnceltmek için 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağı,Fındık ve kenevir tohumu (ilave etmek şart değil).

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı.

Haşhaşlı Burma Çörek Yapılışı

Bir kaba şekeri, mayayı ve ılık sütü koyup bu şekilde 5 dakika bekletelim.

Kabaran mayanın içine sıvı yağı, tuzu ve  yumurtaları ilave edip karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip oldukça yumuşak bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini örtüp 30 dakika kadar mayalandıralım.

Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölelim.

İçi için; geniş bir kaseye haşhaş ezmesini ve sıvı yağı koyup karıştıralım. (haşhaş ezmesi katı bir kıvamda olduğundan inceltmek için, içine sıvı yağı ilave ediliyor)

Merdane ile bezenin bir tanesini çok inceltmeden eni dar boyu uzun olacak şekilde resimdeki gibi açalım.

Açtığımız hamurun üzerine haşhaş ezmesinin yarısını döküp elimizle her tarafına sürelim.

Sonra ikinci bezeyi aynı şekilde açıp ilk açtığımız hamurun üzerine yerleştirelim.

Daha sonra kalan haşhaş ezmesini hamurun üzerine döküp her yerine yayalım.

Kalan hamuru açıp açtığımız ikinci hamurun üzerine yerleştirelim. (3 kat hamurumuz oldu)

Hamuru 2 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde resimdeki gibi keselim.

Şeritleri ters yöne burarak hafif yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı olarak yerleştirelim. Birbirlerine çok yapışmayın güzel pişsinler.

Hazırladığımız çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp tepside 30 dakika daha mayalandıralım.

Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Bu harika Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder