28 Kasım 2015 Cumartesi

Köfteli İskender Kebap Tarifi

Köfteli İskender Kebap Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin:

Pide veya ekmek.

Köftesi İçin:

300 gr kıyma,1 adet soğan,2 diş sarımsak,Tuz,İstediğiniz baharatlar.

Sosu İçin:

2 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı tereyağı,Yaklaşık 1.5 su bardağı su,1 kase yoğurt.

Köfteli İskender Kebap Yapılışı

Köftesi için; soğanı ve sarımsakları rendeleyelim.

Üzerine kıymayı, tuzu ve baharatları ilave edip en az 3-4 dakika iyice yoğuralım.

Harçtan küçük parçalar koparıp resimdeki gibi şekillendirelim.

Hazırladığımız köfteleri kızgın sıvı yağda kızartalım.

Sosu için; tavada tereyağını eritelim.

Üzerine salçayı ve suyu ilave edip kaynatalım.

Pideyi veya ekmeyi tavada ya da fırında ısıtıp küp küp doğrayalım ve servis tabağına alalım.

Porsiyonluk hazırlayacaksanız her bir tabağa ekmekleri paylaştıralım.

Ekmeklerin üzerine sosu gezdirerek dökelim.

Sosun üzerine eşit şekilde yoğurdu dökelim.

Daha sonra yoğurdun üzerine köfteleri yerleştirelim.

Son olarak köftelerin üzerine hafif sostan gezdirelim.

Köfteli İskender Kebabımızın üzerini maydanoz ve domates ile süsleyelim.

Sos ve yoğurt miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Bu harika Köfteli İskender Kebap Tarifi için Milaka’ya teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder