28 Kasım 2015 Cumartesi

Kıymalı Midye Börek Tarifi

Kıymalı Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler

1 çay bardağı sıvı yağı,1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı süt,1 adet yumurta,1 paket kabartma tozu (10 gr),1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı sirke,Aldığı kadar un.

Hamuru Açmak İçin:

Mısır nişastası.

Üzeri İçin:

100 gr kadar eritilmiş tereyağı,1 adet yumurta sarısı.

İçi İçin:

200 gr kıyma,1 adet soğan,1-2 adet yeşil biber,1 tutam maydanoz,Tuz,İstenilen baharatlar,2 yemek kaşığı sıvı yağı.

Kıymalı Midye Börek Yapılışı

Bir kaba sütü, yoğurdu, sıvı yağı, yumurtayı, tuzu ve sirkeyi koyup karıştıralım.

Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini örtüp 15 dakika kadar dinlendirelim.

İçi için; kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.

Üzerine sıvı yağı, ince ince doğradığımız soğanı ve biberleri ilave edip kavuralım.

Ocaktan alıp içine ince ince doğradığımız maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edip karıştıralım.

Dinlenen hamurdan 15 adet eşit beze hazırlayalım.

Bezeleri tabak büyüklüğünde mısır nişastası ile açalım.

Açtığımız bezelerin hepsini üst üste yerleştirelim.

En üsteki bezenin üzerine nişasta koymuyoruz. Hamuru rahat açmak için.

15 li tek paket halinde yufkayı açabildiğiniz kadar açalım.

İçi boşken sıkı sıkı rulo şeklinde saralım ve 2 parmak genişliğinde keselim.

Kestiğimiz ruloları tekrar merdane ile yuvarlak olacak şekilde açalım.

Açtığımız yuvarlakların üzerine kıymalı harçtan koyup D şeklinde kapatalım.

Midye Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Üzeri için; bir kaseye tereyağını ve yumurta sarısını koyup karıştıralım.

Yumurtalı karışımı böreklerin üzerine sürelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında altın sarısı renk alana kadar pişirelim.

Bu harika Kıymalı Midye Börek Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder