24 Aralık 2015 Perşembe

Portakallı Kek Yapımı

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

3 adet oda sıcaklığında yumurta,1 su bardağı toz şeker,1 çay bardağı sıvı yağı,1 çay bardağı süt,2 adet portakalın suyu,2  adet portakalın kabuğu,1 kabartma tozu (10 gr),1 paket vanilya,2-2,5 su bardağı un (hamur boza kıvamında olacak).

Sosu İçin:

1 adet portakalın suyu,1 çay bardağı su,1 yemek kaşığı nişasta,1 paket vanilya (5 gr),1 tatlı kaşığı margarin.

Portakallı Kek Yapılışı

Yumurtaları bir kaba kırıp mikser ile çırpalım.

Üzerine 2-3 seferde şekeri ilave edip mikser ile beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım.

Sonra sıvı yağı, sütü ve portakal suyunu ilave edip mikserin düşük devirde çırpalım.

Daha sonra elediğimiz vanilyayı, kabartma tozunu ve unu 2-3 seferde ilave edip spatula ile yavaşça karıştıralım.

Son olarak portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştıralım.

Yağlanmış tepsiye veya kalıba (24-26 cm) kek hamurunu döküp eşit şekilde yayalım.

Önceden ısıtılmış 175° fırında kızarana kadar pişirelim. (30 dakika sonunda kürdan ile kontrol edin)

Sosu İçin: tencereye portakal suyunu, suyu ve nişastayı koyalım.

Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.

İçine vanilyayı ve margarini ilave edip margarin eriyene kadar karıştıralım.

Sosu kekin üzerine döküp eşit şekilde yayalım.

Portakallı Kekimizi soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Bu güzel Portakallı Kek Tarifi‘ni bizimle paylaşan Huzurlu Mutfak’a çok teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder