31 Aralık 2015 Perşembe

Baklavalık Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi

Baklavalık Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

24 adet baklavalık yufka.

Sosu İçin:

1 su bardağı süt,2 adet yumurta,1 çay bardağı sıvı yağı,1 çay kaşığı kabartma tozu.

İçi İçin:

250 gr beyaz peynir,250 gr ıspanak (peyniri arttırıp ıspanak yerine maydanoz kullanabilirsiniz).

Üzeri İçin:

Susam,Çörek otu.

Baklavalık Yufkadan Tepsi Böreği Yapılışı

Tepsiyi hafif yağlayalım.

Sosu için; bir kaba sütü, yumurtaları, sıvı yağı ve kabartma tozunu koyup iyice çırpalım.

İçi için; bir kaba peyniri ve ince ince doğradığımız ıspanağı koyup karıştıralım.

2 adet baklavalık yufkayı üst üste tepsiye yerleştirelim.

Yufkanın her yerine sostan sürelim.

Sosun üzerine iki adet yufkayı daha yerleştirip tekrar sostan sürelim.(her yufkanın arasına değilde iki yufkada bir sostan sürüyoruz)

Bu şekilde 12 adet baklavalık yufkayı üst üste koyalım.(son yufkanın üzerine sos dökmüyoruz)

Sonra peynirli ıspanaklı harcı döküp yufkanın her yerine eşit şekilde yayalım.

Harcın üzerine kalan yufkaları aynı sıra ile yerleştirip soslayalım.

Kalan sosu hazırladığımız böreğin üzerine dökelim.

10-15 dakika dinlendirip böreği dilimleyelim.

Böreğin üzerine susam ve çörek otu serpelim.

Baklavalık Yufkadan Tepsi Böreğimizi önceden ısıtılmış 180° fırında altın sarısı renk alana kadar pişirelim.

Çıtır çıtır ve çok hafif bir böreğimiz oldu. Soğuk olarak da tüketebilirsiniz.

Bu harika Baklavalık Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder