24 Aralık 2015 Perşembe

Ev Yapımı Cips ve Dip Sos Tarifi

Ev Yapımı Cips ve Dip Sos Tarifi İçin Malzemeler

8 adet patates,2 yemek kaşığı tuz,2 yemek kaşığı toz şeker,2 yemek kaşığı limon sirkesi,Su.

Kızartmak İçin:

Sıvı yağı.

Dip Sos Malzemeleri:

1 tutam dereotu,1 tutam maydanoz,Yarım diş küçük sarımsak,5 yemek kaşığı tepeleme yoğurt,1 yemek kaşığı dolusu labne peyniri,1 tutam pul biber,1 tutam nane,1 fiske tuz.

Ev Yapımı Cips ve Dip Sos Yapılışı

Patateslerin kabukları soyup cips makinesiyle ya da bıçakla aynı yönde incecik keselim ve bir kaba alalım.

Üzerine tuzu, şekeri ve limon sirkesini ilave edelim.

Patateslerin üzerini geçecek şekilde su ilave edip karıştıralım ve bu şekilde 30 dakika bekletelim.

Patatesleri tavaya atacağımız miktar kadar su dan çıkarıp suyunu süzelim.

Bir havlu üzerine alıp kurulayalım.

Kızartma tenceresine sıvı yağı alalım.

Orta ateşte sıvı yağı kızdırıp içine patatesleri tek tek atalım. Bir seferde çok fazla patates atmayalım. (20-25 adet patates yeterli olur)

Kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine alalım.

Dip sosu hazırlamak için; bir kaba ince ince doğradığımız sarımsağı, maydanozu ve dereotunu koyalım.

Üzerine baharatları, tuzu, yoğurdu ve labneyi ilave edip karıştıralım. Homojen bir karışım elde etmeliyiz.

Ev Yapımı Cips ve Dip Sosumuz servise hazır.

Bu güzel Ev Yapımı Cips ve Dip Sos Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder