28 Aralık 2015 Pazartesi

Domates ve Peynirli Hamur Kızartması Tarifi

Domates ve Peynirli Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

1 çay bardağı yoğurt,1 su bardağı su,1 su bardağı süt,1 adet yumurta,2 çorba kaşığı yumuşamış tereyağı,Yarım çay bardağı zeytinyağı,1 çorba kaşığı kuru maya,1 tatlı kaşığı karbonat,1 çorba kaşığı toz şeker,1 çay bardağı tam buğday unu,Aldığı kadar un,Tuz.

İçi İçin:

Domates,Beyaz peynir.

Kızartmak İçin:

Sıvı yağı.

Domates ve Peynirli Hamur Kızartması Yapılışı

Bir kaba mayayı, şekeri ve ılık sütü ilave edip karıştıralım.

Kabaran mayanın içine ılık suyu, yoğurdu, yumurtayı, tereyağını, zeytin yağını, karbonatı, tuzu ve tam buğday ununu ilave edip karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 15-20 dakika dinlendirelim.

İçi için; domatesleri yuvarlak şekilde dilimleyelim.

Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.

Tezgaha un serpip hamuru yuvarlak şekilde resimdeki gibi açalım.

Hamurun üzerine aralıklı olarak domates dilimleri yerleştirelim.

Domates dilimlerinin üzerine beyaz peynir koyalım.

Aynı boyutlarda başka bir hamuru açıp üzerine kapatalım.

Bir çay bardağı ile hamuru resimdeki gibi keselim.

Sıvı yağı kızdırıp hazırladığımız hamurları arkalı önlü pişirelim.

Hiç yağ çekmeyen Domates ve Peynirli Hamur Kızartmamızı sıcak sıcak servis yapın.

Bu nefis Domates ve Peynirli Hamur Kızartması Tarifi için Gül-i Nisan Mutfağına çok teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder