20 Aralık 2015 Pazar

Mayalı Hamurdan Patatesli Yarımca Börek Tarifi

Mayalı Hamurdan Patatesli Yarımca Börek Tarifi İçin Malzemeler

1 adet yumurta,2 su bardağı ılık süt,1 yemek kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz,50 gr yaş maya,1 su bardağı kepekli un,Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı).

Kızartmak İçin:

Sıvı yağı.

İçi İçin:

6-8 adet orta büyüklükte patates,2 adet kuru soğan,Karabiber,Pul biber,Tuz,Maydanoz (isteğe göre),2 yemek kaşığı sıvı yağı.

Mayalı Hamurdan Patatesli Yarımca Börek Yapılışı

Bir kaba mayayı, şekeri ve ılık sütü koyup mayayı eritelim.

Bu şekilde 5-10 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim.

Kabaran mayanın içine yumurtayı, tuzu ve kepekli unu ilave edip karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini örtüp saralım ve ılık bir ortamda 1 saat mayalandıralım.

İçi için; patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.

Soğanları ince ince doğrayalım ve sıvı yağda rengi dönünceye kadar kavuralım.

Üzerine rendelediğimiz patatesleri, karabiberi, pul biberi ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım.

Merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açalım.

İçine hazırladığımız patatesli harçtan koyup kapatalım ve temiz bir bezin üzerine dizelim.

Böreklerin üzerini bir havlu örtelim ve 15 dakika daha mayalandıralım.

Tavaya yağı hafif kızdıralım.

Orta ateşte böreklerimizi arkalı önlü kızartalım.

Mayalı Hamurdan Patatesli Yarımca Böreklerimizi sıcak sıcak servis yapalım.

Bu harika Mayalı Hamurdan Patatesli Yarımca Börek Tarifi için mutfağımda4mevsim’e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder