23 Aralık 2015 Çarşamba

Mandalina Reçeli Tarifi

Mandalina Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

1 kg mandalina,2,5 su bardağı toz şeker,1 çay kaşığı tereyağı,Yarım limonun suyu.

Mandalina Reçeli Yapılışı

Mandalinaları güzelce yıkayalım ve dilimlere ayıralım. (siz dilediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz)

Dilimlediğimiz mandalinaları tencereye dizelim.

Üzerine toz şekeri serpelim. (ben fazla şekerli sevmediğim için bu kadar koydum siz isterseniz artırabilirsiniz)

Üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edelim. (reçel pişerken köpük olmaması için koyuyoruz)

Tencereyi bekletmeden ocağa alalım.

Çok kısık ateşte (mum ışığı diye tabir edilen) pişirmeye başlayalım.

Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat ya da 1 saat 10 dakika kadar kaynatalım.

Sonra limon suyunu ilave edip 4-5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.

Kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım

Mandalina Reçelimizi buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Bu güzel Mandalina Reçeli Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder