31 Aralık 2015 Perşembe

Fincan Böreği Tarifi

Fincan Böreği Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta,1 tatlı kaşığı tuz,1,5 su bardağı ılık su,Yaklaşık 5 su bardağı +1 yemek kaşığı un.

İçi İçin:

200 gr kıyma,2 adet orta boy kuru soğan,3 yemek kaşığı sıvı yağı,Karabiber,Pul biber,Tuz.

Pişirmek İçin:

Bolca sıvı yağı.

Fincan Böreği Yapılışı

Bir kaba unu ve tuzu koyup harmanlayalım.

Unun ortasını açıp yumurtaları ilave edip karıştıralım.

Sonra azar azar ılık suyu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini hava almayacak şekilde streç ile kapatıp 5-10 dakika dinlendirelim.

İçi için; ince ince doğradığımız soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.

Üzerine kıymayı ilave edip kavuralım.

Baharatları ve tuzu ilave edip ocaktan alalım.

Dinlenen hamuru ikiye bölelim.

Her parçaya un serpip merdane ile mantı hamurundan biraz daha ince olacak şekilde yufka büyüklüğünde açalım.

Açtığımız yufkanın yarısına kadar resimdeki gibi kıymalı harçtan koyalım.

Yufkanın boşta kalan kısmını kıymalı harcın üzerine kapatalım.

Fincan ya da çaydanlık kapağı ile yufkayı yuvarlak şekilde keselim.

Hazırladığımız börekleri kızgın sıvı yağda arkalı önlü pişirelim.

Kızarttığımız börekleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağlarını çektirelim.

Fincan Böreklerimizi servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Bu harika Fincan Böreği Tarifi için Aşçı Mutfakta’ya teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder