20 Aralık 2015 Pazar

Ispanaklı Peynirli El Açması Börek Tarifi

Ispanaklı Peynirli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

1 adet yumurta,2 yemek kaşığı sıvı yağı,1 kiloya yakın un,Aldığı kadar ılık su,1 tatlı kaşığı tuz.

İçi İçin:

Yarım kilo ıspanağın yaprakları,250 gr kaşar loru,Pul biber.

Sosu İçin:

1 su bardağı sıvı yağı,1 adet yumurta.

Hamuru Açmak İçin:

Unlu nişastalı karışım.

Ispanaklı Peynirli El Açması Börek Yapılışı

İçi için; ıspanağın yaprakları doğrayıp bir kaba alalım.

Üzerine loru ve pul biberi ilave edip karıştıralım.

Hamuru için; bir kaba yumurtayı, sıvı yağı, tuzu ve unu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar ılık suyu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamurdan 14 adet beze hazırlayalım.

Her bir bezenin üzerine unlu nişastalı karışımdan serpip tepsimiz ebatlarında açalım.

Açtığımız bezenin her yerine sostan sürelim.

Yufkanın bir kenarını biraz katlayıp üzerine ıspanaklı harçtan koyalaım.

Sonra rulo şeklinde sarıp istediğimiz büyüklükte dilimleyelim ve tepsiye dizelim.

Bütün bezeleri bu şekilde hazırlıyoruz.

Böreklerin üzerine kalan sosu sürelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Ispanaklı Peynirli El Açması Böreklerimiz servise hazır.

Bu harika Ispanaklı Peynirli El Açması Börek Tarifi‘ni bizimle paylaşan Senem’ce ye çok teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder