28 Ocak 2016 Perşembe

Tahinli Açma Tarifi

Tahinli Açma Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık süt,1 su bardağı ılık su,1 çay bardağı sıvı yağı,2 çorba kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz,1 paket instant maya (10 gr),Aldığı kadar un.

Yağlamak İçin:

250 gr tereyağı,2-3 çorba kaşığı tahin.

Üzeri İçin:

2 adet yumurta sarısı.

Tahinli Açma Yapılışı

Bir kaba mayayı, toz şekeri ve ılık suyu koyup karıştıralım.

Bu şekilde 5-10 dakika bekletelim.

Kabaran mayanın içine ılık sütü, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini nemli bir bezle örtelim ve 15-20 dakika dinlendirelim.

Yağlamak için; tavada tereyağını eritelim.

İçine tahini ilave edip iyice karıştıralım.

Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayıralım.

İlk bezeyi hafif unlu zeminde açabildiğimiz kadar ince açalım.

Üzerine tereyağlı tahinli karışımdan 4-5 yemek kaşığı döküp her yerine eşit şekilde sürelim.

Sonra resimdeki gibi sırayla katlayalım ve buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.

Dinlenen hamuru merdane ile hafif büyütelim.

Daha sonra 2 cm kalınlığında şeritler halinde keselim.

Her kestiğimiz şeridi tek yöne kıvırıp sonra da kendi etrafına dolayalım.

Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.

Hazırladığımız açmaları yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Açmaların üzerine yumurta sarısı sürelim.

Tahinli Açmalarımızı önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Bu nefis Tahinli Açma Tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder