25 Ocak 2016 Pazartesi

Elma Dilimli Patates

Elma Dilimli Patates Tarifi İçin Malzemeler

6 adet patates,1 çay kaşığı kekik,Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber,1 çay kaşığı tuz,3 yemek kaşığı sıvı yağı.

Elma Dilimli Patates Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyalım.

Kabuklarını soyduğumuz patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayalım ve bir kaba alalım.

Patateslerin üzerine kekiği, kırmızı pul biberi, tuzu ve sıvı yağı ilave edip iyice harmanlayalım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.

Yağlı kağıdın üzerine patatesleri döküp tek sıra olacak şekilde yayalım.

Tepsinin üzerini patateslere değmeyecek şekilde folyo ile kapatalım.

Önceden ısıtılmış 200° fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.

15-20 dakika sonra patatesleri kontrol edelim.

Elma Dilimli Patatesimizi sıcak sıcak servis yapın.

Tarifmiz 3-4 kişiliktir.

Çok lezzetli, harika Elma Dilimli Patateslerimiz oldu. Sade tüketilebileceği gibi et ve tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak da tüketilebilir.

Bu harika Elma Dilimli Patates Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder