18 Ocak 2016 Pazartesi

Patates Kızartması Tarifi

Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

4 adet patates,1 yemek kaşığı mısır nişastası,1,5 yemek kaşığı un,1 paket kabartma tozu (10 gr),1,5 tatlı kaşığı tuz (tüketim şeklinize göre ayarlayın).

Kızartmak İçin:

Sıvı yağı.

Patates Kızartması Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyup iyice yıkayalım.

Sonra patatesleri iyice kurulayıp dilimleyelim ve bir kaba alalım.

Patateslerin üzerine unu, nişastayı, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip iyice harmanlayalım.

Derin bir kaba bolca sıvı yağı koyalım ve ısıtıp kızdıralım.

Kızgın yağın içine patatesleri teker teker atıp kızartalım.

Kızaran patatesleri kevgir ile kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim.

Patates Kızartmamızı servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın.

Patatesli harcı hazırladıktan sonra bekletmeden kızartma işlemine başlayın. Yoksa sulanır ve kızartırken sıçrar.

İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır bir patates kızartmamız oldu.

Tarifimiz 2-3 kişiliktir.

Bu harika Patates Kızartması Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder