18 Ocak 2016 Pazartesi

Salçalı Burgu Çörek Tarifi

Salçalı Burgu Çörek Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta( 1 yumurtanın sarısı üzeri için),1 su bardağı ılık süt,1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağı,1 tatlı kaşığı tuz,1 çorba kaşığı şeker,1 paket instant maya (10 gr),Aldığı kadar un.

Sosu İçin:

2 yemek kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı biber salçası,2 yemek kaşığı sıvı yağı,2 yemek kaşığı susam (olmasa da olur),2 diş dövülmüş sarımsak,İsterseniz dövülmüş ceviz veya fındık.

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı,Susam,Çörek otu.

Salçalı Burgu Çörek Yapılışı

Sosu için; bir kaba salçaları, sıvı yağı, susamı, sarımsağı ve cevizi koyup iyice karıştıralım.

Bir kaba şekeri, mayayı ve ılık sütü koyup karıştıralım.

Üzerini kapatıp bu şekilde 5-10 dakika bekleyelim.

Kabaran mayanın içine yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştıralım.

Sonra azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini kapatıp bir örtü ile saralım ve ılık bir ortamda 1-1,5 saat kadar mayalandıralım.

Mayalanan hamuru 1-2 dakika tekrar yoğuralım.

Hamuru 2 parçaya ayıralım ve ayrı ayrı merdane ile açalım.

Açtığımız hamurların üzerine salçalı sostan sürelim ve rulo şeklinde saralım.

Hazırladığımız iki rulonun ucunu birleştirip alttan ve üstten dolandırarak burgu şekli verelim.

Çöreği yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Salçalı Burgu Çöreğimizi biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Bu harika Salçalı Burgu Çörek Tarifi için Milaka’ya teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder