31 Ocak 2016 Pazar

Patates Omleti Tarifi

Patates Omleti Tarifi İçin Malzemeler

2 adet büyük boy patates,2 adet yumurta,125 gr kaşar rendesi (1 kase dolusu kadar),1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,1 tatlı kaşığı tuz + sevdiğiniz baharatlar,Kaliteli seramik ya da teflon tava.

Patates Omleti Yapılışı

Bir kaba yumurtaları, kaşar rendesini, tuzu ve sevdiğimiz baharatları koyalım.

Üzerine rendeleyip suyunu sıktığımız patatesleri ilave edip karıştıralım.

Patatesleri en son hazırlayıp ilave ediyoruz. Çünkü patatesler çabuk kararıyor.

Tereyağını tavanın her yerine sürelim.

Sonra üzerine patatesli harcı döküp elimizle sıkı sıkı bastırarak eşit şekilde yayalım.

Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim. (kısık ateşte pişirmez iseniz patatesler pişmez ve çiğ kalır.

Yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra bıçakla hafif kaldırarak kontrol edelim.

Yeterince kızarmış ise bıçakla omletin kenarlarını gevşetelim.

Daha sonra bir servis tabağı yardımıyla omleti ters çevirelim.

Diğer yüzünün pişmesi için tekrar ocağa alalım.

Patates Omletimizi sıcak sıcak servis yapalım.

Bu harika Patates Omleti Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder