31 Ocak 2016 Pazar

Garnitürlü Pratik Puf Börek Tarifi

Garnitürlü Pratik Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yufka.

Sosu İçin:

1 küçük çay bardağı süt,1 küçük çay bardağı sıvı yağı.

İçi İçin:

Yarım su bardağı garnitür.1 adet soğan,2 yemek kaşığı sıvı yağı,1 çay kaşığı tuz.

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı,Susam.

Garnitürlü Pratik Puf Börek Yapılışı

İçi için; soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım.

Üzerine yıkayıp suyunu süzdüğümüz garnitürü ve tuzu ilave edip 2-3 dakika kavuralım.

Sosu için; bir kaseye sütü ve sıvı yağı koyup karıştıralım.

1 adet yufkayı düz bir zemine serelim.

Yufkanın her yerine fırça ile sostan sürelim.

Yufkanın karışılıklı iki ucunu resimdeki gibi ortada birleştirelim ve üzerlerine sostan sürelim.

Sonra diğer kenarlarını ortada birleştirelim.

Yufkayı resimdeki gibi eşit olacak şekilde kare şeklinde keselim.

Sonra karelerin ortasına 1-1,5 yemek kaşığı harçtan koyalım.

Yufkaları resimdeki gibi zarf şeklinde kapatalım.

Yufkaların açılmaması için birleşme yerlerine hafif sostan sürelim.

Hazırladığımız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye birleştirme yerleri alta gelecek şekilde yerleştirelim.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Toplam 8 adet Hazır Yufkadan Talaş Böreğimiz çıktı.

Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık ve çok lezzetli böreklerimiz oldu.

Yufka sayısını kişi sayısına göre attırıp daha fazla Talaş Böreği hazırlayabilirsiniz.

Bu harika Garnitürlü Pratik Puf Börek Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.



Şifalı Bitki Bilgileri BitkilerleDeva.com
Saglik Portalım, sifa market, Saglik Videolari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder